Члени Українського Клубу шанувальників віскі імені О. Я. Савченка та експерти Шотландського дому-ресторану ”WHISKY CORNER”, при сприянні відомого незалежного ботлера Murray McDavid, вибрали бочку #722 з віскі Mortlach для проведення унікального експерименту.
Мета його полягала у вивченні розвитку одного й того ж віскі в різній деревині в процесі довитримки. У сучасній індустрії віскі подібні досліди проводяться тільки для наукових досліджень, але не для широкої аудиторії.
Для цього половина віскі Mortlach з вибраної нами бочки # 722 була бутильована в віці 19 років при міцності 55,1% алкоголю, а друга частина віскі була перелита в бочку першого наповнення з-під іспанського хересу Pedro Ximenez для наступної довитримки. Через 8 місяців експеримент було завершено. У вас є унікальна можливість ознайомитися з його результатами.
Віскі з бочки під номером 722 дав нам вершковий аромат із натяком на заварний крем, солод, ноти різнотрав`я та польових квітів. Смак добре збалансований, густий і солодовий, а післясмак – тривалий і зігріваючий. Тепер цим віскі зможете насолодитися і Ви.