Дотримати віскі в бочках з-під різних вин – завжди цікавий і захоплюючий процес, але не завжди можна передбачити результат. Досліди за минулі роки дозволяють сказати: чим яскравішим та самобутнішим було вино в бочці, тим більше нюансів вона зможе передати віскі.
Наразі віскі побував у бочках з-під портвейнів, шардоне, марсали, сотерна різних виробників, але ніколи не набував нових якостей у бочках з-під вин, вироблених у Масандрі. Для такого досліду експертами Всеукраїнського Клубу шанувальників віскі та ресторану Whisky Corner було обрано бочку з-під Мускату білого червоного каменя. Важко вибрати кращу та цікавішу бочку!
Мускат білий червоного каменя – чарівне сполучення слів, яке одразу нагадує тепле Чорне море, що накочується на пляж у Масандрі, білу м`якоть величезного соковитого персика, тримати який треба двома руками, і сік його, який стікає по пальцях, набережну в Ялті, аромат лавандового моря, відчуття радості та сонячності життя. А смак цього вина – дивовижний нектар, солодкий без нудотності, ароматний без нав`язливості, повний сонця та пристрасті, бажання пити і пити його знову.
Цей мускат – вино величне та унікальне, яке стало королем мускатів. Виготовляється з винограду, який росте на вапняній скелі з червонуватим відтінком, названій Червоний Камінь, але тільки в той рік, коли він досягає потрібної солодкості. Букет вина яскравий, витончений, насичений, але в той же час ніжний, з тонами чайної троянди, персика та апельсина. Двічі його визнавали кращим вином світу! Англійський дегустатор і шанувальник вин доктор Тейчер сказав: «Панове! Вино
такої високої якості зневажливо пити сидячи…» Після цього вино оцінила й королева Єлизавета II, і Масандра кожний рік відправляла їй двохсотлітрову бочку Мускату.
Провівши 18 місяців у бочці з-під мускату, віскі, раніше легкий і делікатний, набув глибокої бурштинності стиглих виноградних ягід у кольорі, насиченого смаку з відтінками злегка прив`ялених сонцем фруктів і апельсинової цедри та тривалого післясмаку, налаштовує на спогади про тепле літо та мрії.