Ukrainian Whisky Connoisseurs Club Choice Caol Ila 7 Years Old Port Livadia, 58% - Whisky Corner
Бронювання столу
En Ua Ru
Бронювання столу
Бронювання столу
ua

Ukrainian Whisky Connoisseurs Club Choice
Caol Ila 7 Years Old
Port Livadia, 58%

Single Malt

Цей віскі Ви можете продегустувати в нашому ресторані



logo ukrainian club final black&white

Оцінка Клубу шанувальників віскі

90 з 100

Країна:

Шотландія

Регіон:

Islay

Частина регіону:

Strait of Islay

Дистилерія:

Caol Ila

Марка (Бренд):

Caol Ila

Ботлер:

Ukrainian Whisky Connoisseurs Club

Вінтаж:

1999

Рік розливу:

2018

Міцність:

58

Бочкова міцкнсть:

yes

Однобочковой віскі:

yes
logo ukrainian club final black&white

Оцінка Клубу шанувальників віскі

90 з 100

Всеукраїнський Клуб шанувальників віскі імені О.Я. Савченка давно виношував ідею експерименту з довитримкою віскі в бочках з-під марочних масандрівських кріплених вин.  2016 року нам пощастило знайти унікальну бочку на найкращому виноробному підприємстві Південного берега Криму з виробництва портвейну «Лівадія» – господарстві графа Воронцова. Протягом більше 50 років ця бочка використовувалася виключно для витримки портвейну «Лівадія» у Воронцовських підвалах біля міста Алупка. Для наступної витримки в цій бочці був обраний віскі з чистим, острівним, відверто димним характером від іменитої віскокурні Caol Ila.

Віскокурня Caol Ila вибрана не випадково. У 2006 році Олексій Якович Савченко, перший президент і засновник Клубу, вперше відвідав острів Islay та зробив фото на згадку на фоні саме цієї віскокурні. Це фото і зараз зустрічає при вході всіх гостей ресторану Whisky Corner. Тому ми присвячуємо цей реліз Олексію Яковичу та його першому спільному з Клубом відвідуванню острова Islay.

Тож, союз унікальної масандрівської бочки та класичного Caol Ila відбувся. Після 9 місяців очікування та регулярних зрізів розвитку напою було прийнято решення щодо розливу бочки. За цей час напій набув яскравого рубінового кольору з відтінками старого Бордо. В ароматі з`явився в`ялений виноград із нотами морської солі, лісових горіхів і чайної троянди. Смак став складніший: на першому плані вибухові торф`яні ноти, які розвиваються на фоні стиглих ягід, а також устричні відтінки, які плавно переходять у тривалий вугільний післясмак.

Описувати ці відчуття можна безкінечно, але краще відкоркувати цю бутилку та впевнитися самим, наскільки захопливою є комбінація димного віскі та канонічного масандрівського портвейну.

Ваш відгук може бути першим

Залишити відгук

Віскі, рекомендований нашим Клубом

БРОНЮВАННЯ СТОЛУ