Віскі Craigellachie — досить незвичайний представник Спейсайду. Його потужний смак з нотами чорного перцю, абрикоса та вощених різдвяних яблук, до недавнього часу радував тільки майстрів купажу, адже їм діставалося 98% вироблених спиртів.
Для довитримки використовувалася бочка, в якій знаходилось унікальне десертне вино Кокур. Це м`який, медово-пряний напій, який можна впізнати за квітковими нотками та бурштинно-золотистим кольором. Для його виробництва використовують сорт білого винограду Кокур, який почали вирощувати греки на острові Корфу. Він повністю дозріває в кінці вересня – жовтня. У цей час сахаристість досягає приблизно 22%. Після переробки сировину зберігають в дубових бочках протягом 2 років. Після дворічної витримки вино Кокур набуває 16-тивідсоткової міцності при аналогічному вмісті цукру. Смак його стає гармонійним, вишуканим, приємним, наче нектар. А оригінальний букет з квітковими медово-пряними відтінками доповнює м`який, гармонійний смак.
Бочка, яка зберігає аромати Кокура, змушує розкритися «сором`язливий» віскі, показати свої найкращі сторони та спростувати помилкову думку про ваговитість. У результаті нас очікує повнотілий, злегка маслянистий віскі Craigellachie, який відповідає давнім традиціям Спейсайду.