Linkwood – легке квіткове шотландське віскі Спейсайду, що вважається одним з найкращих серед своїх побратимів. Відомий критик віскі Майкл Джексон, колишній шанувальник цього напою, стверджував, що його смак схожий на суміш нот рожевої води і вишні. У ньому поєднуються всі необхідні якості класичного напою: солодкість солоду, фруктові ноти і традиційна димність.
Для витримки використовувалася бочка, в якій дозрівало чудове рожеве вино Марсала. Це вино з’явилося в однойменному західно-сицилійському портовому містечку в 1773 році. У його виробництві застосовувався метод, схожий з іспанським методом Criaderas y Solera («кріадерас і солера»), який називався тут “perpetuum” і складався з доливу вин нового врожаю в бочки зі старим вином.
А сучасний стиль кріпленого вина Марсала був створений англійським купцем Джоном Вудхаузом. Він прибув на Сицилію, в порт Марсала, де спробував місцеві сухі та напівсухі вина. Щоб довезти вподобане вино до рідної Англії, Вудхауз додав до нього бренді. Так народилося вино Марсала. Уже у 1776 році Вудхауз створив своє виробництво, а за Марсалою закріпилася слава «англійського вина». У 1798 році після битви біля Абукіра адмірал Нельсон замовив у Вудхауза велику партію вин. Марсала йому так сподобалося, що він рекомендував головнокомандувачу флотом лорду Крейгу включити його в щоденний раціон моряків. А після перемоги у Трафальгарській битві британці стали називати марсалу «вином перемоги».