Віскокурня Teaninich була побудована 1817 року, але вона неодноразово закривалася. Двічі, у 1899 та в 1970 роках, вона перебудовувалася. Виробництво віскі на ній знову почалося вже 1990 року.
Виробництво на віскокурні відрізняється двома моментами: помелом зерна та його затиркою. Солод подрібнюється в борошно без оболонок зерен з допомогою молоткової (hammer mill) дробарки Asnong. Як тільки помел змішується з водою, затор пропускається через фільтр Meura 2001, після чого збирається сусло (wort). Потім у фільтр повторно додається вода і далі вже відбувається другий цикл затирки. Так повторюється тричі, поки бродильний чан (washback) не заповнюється. Зараз тільки ця віскокурня в Шотландії використовує таку технологію, яка, по-перше, дозволяє обладнанню зношуватися не так швидко, а по-друге, спирти виходять з перегонного кубу чистішими та якіснішими. Вони практично повністю використовуються для виготовлення блендів Johnnie Walker, односолодові релізи – це велика рідкість. На жаль…
Віскі Teaninich – благородний напій, розкішний аромат якого ввібрав у себе пахощі чудових квітів, японського зеленого чаю та зацукрованих фруктів. Смак досить теплий, зігріваючий, але дуже легкий і приємний, як і тривалий післясмак, який супроводжується нотками прянощів і стиглих фруктів.